Elemzések Ilyen autót vegyen, ha nem akar sok kötelező biztosítást fizetni

Ilyen autót vegyen, ha nem akar sok kötelező biztosítást fizetni

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2017.01.26 15:00

Ilyen autót vegyen, ha nem akar sok kötelező biztosítást fizetni

Bár általában nem elsődleges szempont autóvásárláskor, mekkora biztosítást kell utána fizetni, most mégis itt egy lista, mely márkáknál és típusoknál mekkora kötelezővel kell számolnunk.

Hirdetés

A kötelező biztosítás befizetését – mint ahogy neve is mutatja – nem nagyon lehet elsumákolni, így az minden kocsi fenntartásának költségeit növeli valamekkora összeggel. Ez az összeg típusonként eltérő, a Pénzcentrum ezért most összegyűjtötte, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) alapján melyek a legdrágább autók, és melyeket éri meg leginkább megvenni.

Márkák alapján a legtöbbet a Mercedes-Benz, a Land Rover, a Maserati, a Mahindra és a VW típusai után kell fizetni biztosítás formájában. A kgfb csekk legalacsonyabb végösszegére – nem meglepő módon – a Trabant, a Polski Fiat, a Wartburg, a Yugo és a Lada modellek tulajdonosai számíthatnak.

A luxuskocsik és a több évtizedes modellek között meglepetést szinte csak az Opel egyik régebbi gépe okozott

Persze a kötelező nagyságának szórása egy-egy márkán belül is elég nagy lehet, így sokkal pontosabb képet ad a típusonkénti bontás. Rossz hírünk van a Nissan GT-R-t, a Mercedes-Benz GLS-t, az Infiniti Q70-et, az Audi R8-at és a Maserati Ghiblit fenntartók számára: ők fizetik a legnagyobb kötelezőt. A legkevesebb pénzt biztosításra a Polski Fiat 126, az Opel Astra GCC 1.2, a Trabant 601, a Subaru Vivio és a Ssangyong Tivoli modellek gazdáinak kell kiadni.

Kiemelt Partnereink