Beszállítók Ezres nagyságrendben épít le a Siemens

Ezres nagyságrendben épít le a Siemens

autopro.hu/B.B. | 2016.09.28 14:01

Ezres nagyságrendben épít le a Siemens

A korábban tervezettnél valamivel kevesebb, 1700 munkahely szűnik meg a német vállalatnál 2020-ig.

Hirdetés

Komoly leépítést jelentett be a Siemens Németországban: négy bajorországi telephelyen összesen 1700 állást szüntetnek meg 2020 szeptemberéig, írja az Automobilwoche. Az elbocsátások a Passauhoz közeli ruhstorfi üzemet érintik legkedvezőtlenebbül, itt a következő négy évben 600 munkavállalótól válik meg a vállalat. Az ott megmaradó munkahelyek a jövőben már csak villanymotorok gyártásához kapcsolódnak majd.

A németek eredetileg nagyobb elbocsátási hullámot terveztek, hogy végül nem kétezer (egyes információk szerint 2500) helyett „csak” 1700 munkahely szűnik meg, leginkább a szakszervezeteknek köszönhető.

A Siemens a döntést a jelentősen visszaesett olaj- és gázipari megrendelésekkel indokolta. A vállalat ezen a területen 45 ezer főt foglalkoztat világszerte. Az olaj-, gáz- és bányaipar számára készített hajtásláncok, motorok és tengelykapcsolókat gyártó részleg versenyképessége közvetetten nagyban függ a nyersanyagok világpiaci árától.

Az érintett dolgozók egy részének a Siemens igyekszik vállalaton belül új állást felkínálni, akiknek nem lesz ilyen szerencséjük, azoknak a végkielégítés vagy (lehetőség szerint) az idő előtti nyugdíjazás nyújthat segítséget.

Kiemelt Partnereink