Szolgáltatók Logisztikai megoldásokat szállító vállalat a díjazott vállalkozások között

Logisztikai megoldásokat szállító vállalat a díjazott vállalkozások között

MTI | 2015.12.18 11:31

Logisztikai megoldásokat szállító vállalat a díjazott vállalkozások között

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit pénteken Budapesten, a hónap beruházója a Magyar Cukor Zrt., a hónap kis- és középvállalkozása a Robinia Group Zrt., míg november startup vállalkozása az IVM Zrt. lett.

Hirdetés

A díjátadó ünnepségen a nemzetgazdasági miniszter kiemelte: felzárkózási pályán van a magyar gazdaság, amihez a példaértékű munkát végző vállalkozások is nagymértékben hozzájárulnak.

Az első három negyedévben 2,8 százalékkal nőtt a gazdaság, ami duplája az európai unió átlagának - tette hozzá.
Az államháztartás is kedvező évet zárt. Az idén várhatóan tovább csökken az államadósság, és még jobban alakul államháztartási hiány, amely a bruttó hazai termék (GDP) 2,4 százalékánál is kisebb lehet - jelentette ki a miniszter.

A hónap startup vállalkozása a 2010 novemberében alapított székesfehérvári IVM (International Vending Machines) Zrt. lett. A magyar tulajdonú cég Magyarország és a kelet-közép-európai régió legnagyobb, Európa ötödik legnagyobb védőeszközkiadó-automata forgalmazójává vált. A cég - egy kiaknázatlan piaci rést kihasználva - olyan eszközkiadó automatát fejlesztett, ami lehetővé teszi a védő-, munka- és rezsieszközök gazdaságos raktározását, nyilvántartását és kiosztását. A vállalat céljai között szerepel régióbeli piaci pozíciójának megtartása, az intenzív nyugat-európai terjeszkedés, valamint a külpiaci szolgáltatások továbbfejlesztése, és külföldi leányvállalatok alapítása is.

A nemzetgazdasági miniszter 2013 augusztusában hívta életre a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést azzal a céllal, hogy ismertté tegye a hazai eredményes vállalkozásokat.

Kiemelt Partnereink