Beszállítók A legjobbnak járó díjat kapta a Csaba Metál

A legjobbnak járó díjat kapta a Csaba Metál

MTI | 2015.06.02 15:38

A legjobbnak járó díjat kapta a Csaba Metál

A Díj a sikeres vállalkozásokért ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A hónap beruházója címet a Csaba Metál Zrt-nek adta át.

Hirdetés

A cég legfrissebb nagyberuházásának eredményeként új üzemcsarnokot és kibővített raktárhelyiséget avatott fel 2015. február 18-án Békéscsabán. A fejlesztés összköltsége több mint egymilliárd forint volt, amelynek fele hazai és uniós támogatást is tartalmazott. Az üzem közel 3800 négyzetméterrel bővült a beruházás eredményeképp. A Csaba Metál Kft. 2007 óta csaknem 3 és fél milliárd forintot fordított beruházásokra.

A 100 százalékban magántulajdonban lévő cég 1999. augusztus 1-jén alakult 19 munkatárssal. A fejlesztések révén egyre jobb minőségű és egyre nagyobb mennyiségű öntvényt tudtak előállítani. A kapacitásbővülés tette lehetővé, hogy néhány év alatt jelentős autóipari beszállítókká váltak. A Csaba Metál árbevétele 2013-ban 9,9 milliárd, míg 2014-ben 10,6 milliárd forint volt. Az elmúlt 3 évben 72 fővel bővült a foglalkoztatottak száma.

A cég békéscsabai telephelyén a gépjárműipar számára nagy pontosságú alkatrészektől kezdve a bútoripari és mezőgazdasági munkagép alkatrészekig közel 80 féle terméket gyártanak. Az ismert személygépkocsi márkák közül megtalálhatók a Békéscsabán gyártott alkatrészek többek között a Peugeot, az Audi, a BMW, a Chrysler, a Citroën, a Ferrari, a Fiat, a Ford, a Jaguár, a Mercedes, a Nissan, az Opel, a Porsche, a Renault, a Rover, a Toyota, a Volvo, a VW különböző modelljeiben.

Kiemelt Partnereink