Beszállítók Delphi: tizenháromszoros túlteljesítés

Delphi: tizenháromszoros túlteljesítés

Gulyás Géza | 2015.12.17 12:01

Delphi: tizenháromszoros túlteljesítés

Két éve kezdődött és most zárult az a 3 milliárd 330 milliós projekt a Delphi tatabányai gyárában, amelynek megvalósítására 996 millió forintos támogatást nyertek el. 50 új munkahely megteremtését vállalták, ezt alaposan túlteljesítették: a dolgozók száma az akkori 1150 helyett most 1800; ez éppen tizenháromszorosa a tervezettnek.

Hirdetés

Sebestyén Balázs, a Delphi Connection Systems kelet-európai igazgatója, egyben ő a tatabányai ügyvezető elmondta, hogy fröccsöntő gépeket, automata összeszerelő sort és egyéb gyártó berendezéseket telepítettek ide, korszerű szerszámokat vásároltak. Mindez válasz a piac egyre növekvő igényeire, tovább erősödött a cég pozíciója.

Megtudtuk, hogy a Tatabányai Ipari Park egyik legnagyobb gyárában kizárólag az autószektorban használatos csatlakozók készülnek. Ezek gyártása eltér a hagyományostól. Összetett, folyamatosan változó a portfólió, hiszen a termékcsaládok száma meghaladja a százat, az egyes cikkeké pedig a négyezret. Bonyolítja a helyzetet, hogy ráadásul a műszaki tartalom is változik, nagyrészt évente. Egyre hatékonyabb a termelési rendszer, ennek is köszönhető a versenyképesség, a piaci kihívásokra a gyors és pontos válasz.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere azt hangsúlyozta a projektzáró rendezvényen, hogy a válság egyik nyertese a Delphi. Új üzemcsarnokuk felépítésével duplájára nőtt az üzem területe, és versenyben vannak a legnagyobb tatabányai foglalkoztató címért. Kiemelte, nem véletlen, hogy a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött az amerikai tulajdonú cégcsoporttal, hiszen mindhárom magyarországi gyáruk – a tatabányai, a balassagyarmati és a szombathelyi – egyaránt dinamikusan fejlődik. A megyeszékhely mindent megtesz azért, hogy zökkenőmentes legyen a további fejlesztés, miként a többi gyárban is. Ennek érdekében a gyárépítéshez szükséges szabályozási terv módosítását már elfogadta a közgyűlés. A polgármester hozzátette, hogy 2016-ban buszöblöt alakítanak ki a gyár előtt, a túlsó oldalon pedig buszmegállót építenek, hogy a dolgozók kényelmesebben érkezhessenek és utazhassanak haza.

Megtudtuk, hogy a piaci kilátások jók, ezért további fejlesztések várhatóak. Az itt előállított termékek – a passzív biztonságtechnikai rendszerekhez készülő , elsősorban légzsákokban alkalmazott kábellel szerelt csatlakozóelemek, blokkolásgátló rendszerekben használt elektromos csatlakozóházak, valamint a főként elektromos járművek feltöltésénél használt csatlakozók – mintegy 90 százalékát Európába exportálják.

Jól képzett mérnökök és technikusok

A magyarországi Delphi gyárak számára jó műszaki háttérrel rendelkező jelöltekre van szükség, és hazánk sok jól képzett szakembert kínál. A műszaki egyetemekkel és középiskolákkal való szoros együttműködésnek köszönhetően tudnak alkalmas jelölteket találni, akik így az autóiparban tudják kamatoztatni tudásukat és fejleszteni képességeiket. Ezen kívül, a Delphi saját dolgozói számára is folyamatosan széles körű képzést biztosít, hogy tudjanak a high-end technológiákkal dolgozni. Két fő célcsoportjuk: a jól képzett mérnökök speciális ismeretekkel és tapasztalattal, valamint a szakképzett technikusok, mint például a karbantartók vagy gépbeállítók. Csatlakozz te is! Ez a stílusos jelmondata a tatabányai gyárnak, amely jövőre ünnepli 15. születésnapját.

Kiemelt Partnereink