Trend Újabb mobilgyártó kezd autóipari fejlesztésbe

Újabb mobilgyártó kezd autóipari fejlesztésbe

autopro.hu/B.B. | 2016.11.03 14:35

Újabb mobilgyártó kezd autóipari fejlesztésbe

Ismét létrejött egy önvezetést kutató duó: a Ford a BlackBerryvel fog össze. Úgy látszik, utóbbi egyre aktívabban érdeklődik a járművek iránt.

Hirdetés

Egyre inkább úgy látszik, újabb techcég kapcsolódik be a járműipari kutatás-fejlesztési tevékenységbe. A közelmúltban adtunk hírt róla, hogy az Apple a BlackBerry néhány mérnökével közösen kezdett autószoftverek készítésébe, most pedig a kanadai okostelefongyártó a Forddal lépett partneri kapcsolatba.

Az együttműködés során a felek a Ford autonóm flottáját fejlesztik tovább közösen, vagyis a Blackberry ezentúl a járműipar leginnovatívabb területére lép. A két cégnek nem ez lesz az első közös munkája, hiszen az autógyártó fedélzeti és kommunikációs rendszere, a Sync 3 a BlackBerry QNX alapjain nyugszik.

A duó az autoblog.com szerint a gyakran az autók okosodásának hátrányaként is felemlegetett kiberbiztonság területén is fontos szereplővé válhat: mivel a BlackBerry termékei a cég alacsony (mobiltelefonos) piaci részesedése ellenére a legbiztonságosabbak közé tartoznak, a techcég nagy segítségére lehet a Ford IT-részlegének.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink