Trend Újabb elektromosjármű-gyártó kooperáció a láthatáron

Újabb elektromosjármű-gyártó kooperáció a láthatáron

autopro.hu/Sz.N. | 2021.04.16 17:21

Újabb elektromosjármű-gyártó kooperáció a láthatáron

Fotó: Ree Automotive

A bérgyártó Magna és az izraeli startup Ree Automotive egy elektromos autó fejlesztésében és építésében működnének együtt. A modell azonban nem saját név alatt kerülne piacra.

Hirdetés

A REE Automotive a beszállító és bérgyártó Magnával közösen tervezi egy elektromos járművek fejlesztését és építését. Mindezt az izraeli vállalat Tel-Avivban jelentette be. A jármű a REE platformjára épülne és olyan mobilitási szolgáltatóknak ajánlanák fel, mint az új gyártók, akiknek nincs idejük vagy a kellő technológiai fejlesztés know-how-ja hiányzik.

Segítség a gyorsabb piacra jutásban

A stratégiai együttműködés során a Ree úttörő REEcornerTM technológiájának kombinációját vegyítik a Magna járműrendszer-integrációs szakértelmével és világszínvonalú gyártási képességeivel, hogy olyan moduláris elektromos járműveket fejlesszenek, amelyek lehetővé teszik a kereskedelmi ügyfelek számára, hogy a járműveket saját specifikációik és márkájuk alapján testre szabják, miközben ezáltal felgyorsítják a piacra jutás idejét.

Olyanok, mint a méret, a test, az akkumulátor kapacitása és az egyéb specifikációk szinte teljesen szabadon választhatók. A REE vezetője, Daniel Barel elmondta, hogy egyre nő az igény a moduláris alapokra épített elektromos autók iránt.

A Magna már bejáratott bérgyártónak számít a piacon, készít autókat a BMW-nek, a Jaguarnak és ő gyártja majd a Fisker Oceant is – számolt be az Automobilwoche.

További együttműködési területeket keresnek

A Ree és a Magna a globális mobilitás terén tapasztalható együttműködést is vizsgálja egy a mobilitás szolgáltatásként, azaz „Mobility-as-a-Service” (MaaS) vállalkozás létrehozásával a könnyű haszongépjárművek (LCV) ágazatában, amely hasznosítja a Ree saját X-by-Wire REEcornerTM és elektromosautó-platform technológiáját, valamint a Magna ipari lábnyomát és képességeit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink