Trend Új fronton veszi fel a versenyt a BMW az Audival

Új fronton veszi fel a versenyt a BMW az Audival

autopro.hu/B.B. | 2016.04.11 14:04

Új fronton veszi fel a versenyt a BMW az Audival

Autómegosztó szolgáltatást indítanak a bajorok, így a két német prémium újabb pályán folytathatja szokásosnak mondható vetélkedését.

Hirdetés

A bajorországi márka az Egyesült Államokban, pontosabban Seattle-ben indítja el a ReachNow szolgáltatás próbaverzióját, mely a vállalati stratégia egy újabb megnyilvánulása: ahogy Harald Krüger BMW-vezér korábban kijelentette, a vállalat az autóipari digitális szolgáltatások egyik éllovasa kíván lenni.

A szolgáltatásnak három fő eleme van: az ügyfelek használhatnak egyedül is egy-egy járművet, illetve csatlakozhatnak egy zárt, például egy vállalati vagy társasházi közösséghez is, akiket egy adott autópark szolgál ki. Aki nem szeretne vezetni, a DriveNow alapjaira épülő ReachNow segítségével kereshet az adott útvonalon közlekedő sofőrt is.

A BMW fejlesztői ezen felül egy további funkciót is a fogyasztók rendelkezésére bocsátanak: a jelenlegi i3 és Mini modellek tulajdonosai akár bérbe is adhatják saját autóikat – már amikor nekik nincs rá szükségük. A prémium ügyfeleknek szánt szolgáltatás során a ReachNow rendszerén keresztüli regisztrációt követően maximum 48 órára kibérelhető egy magánszemély autóját.

Amennyiben a tengerentúli tesztek pozitív tapasztalatokkal zárulnak, az Automobilwoche értesülései szerint a BMW további városokban is elérhető teheti carsharing-kínálatát.

Nem teljesen új gondolat

Az Opel szervezésében egyes német városokban a tulajdonosoknak már 2015 óta van lehetőségük bérbe adni saját járművüket. A szolgáltatás mindenki számára elérhető, ugyanis mindegy, hogy a bérbe adni kívánt autó milyen márkájú. A CarUnity platformon intézett a rövid távú bérléssel kapcsolatos biztosításokat az Opel állja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink