Trend Tízmillió eurót fektet egy amerikai cég az Inobatba

Tízmillió eurót fektet egy amerikai cég az Inobatba

autopro.hu/P.B. | 2022.01.11 14:23

Tízmillió eurót fektet egy amerikai cég az Inobatba

Fotó: Inobat

A szlovák Inobat egyre népszerűbb a külföldi befektetők körében, a mostani ügyletnek köszönhetően már több tízmilliárd forintra rúg a cég értéke. A haszongépjármű-flottákra szakosodott Ideanomics a lépéssel igyekszik több lábra állni az akkubeszerzések terén.

Hirdetés

Robin Mackie, az Ideanomics elnöke a befektetésről elmondta, hogy a cég szeretett volna egy innovatív partnert találni az akkumulátorok terén, aki segítheti az amerikai vállalat elektrifikációs stratégiáját. Ezt a partnert az Inobat képében találták meg. Az üzlet középpontjában a teherautók akkumulátorai állnak.

Marian Bocek, az Inobat vezérigazgatója a megállapodás után arról beszélt, hogy az üzletnek köszönhetően a szlovák vállalat bővíteni tudja a portfólióját, valamint lehetősége nyílik az amerikai piacon való terjeszkedésre is.

Úton a nagy hírnév felé

Az Inobat a közelmúltban kötött üzletei ellenére sem számít globális szinten ismert cégnek, ennek ellenére könnyen lehet, hogy az Aston Martin korábbi feje, Andy Palmer lesz a vállalat alelnöke – írja az Autocar.

A cég jelenleg egy kutatás-fejlesztési központ építésén és egy kísérleti akkumulátortelep fejlesztésén dolgozik a Nagyszombathoz közeli Vedrődben. Mindkét beruházást 2022-ben szeretné befejezni az Inobat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink