Trend Kicserélték a félmilliomodik akkumulátort a NIO autóiban

Kicserélték a félmilliomodik akkumulátort a NIO autóiban

autopro.hu/V.M. | 2020.06.04 15:17

Kicserélték a félmilliomodik akkumulátort a NIO autóiban

Fotó: facebook.com/autochinese

Május végén az elektromos autókat gyártó kínai NIO egyik járművén sor került a félmilliomodik akkumulátorcserére, amivel jelentős mérföldkőhöz érkezett a Kínában 2018 óta elérhető egyedülállónak számító szolgáltatás.

Hirdetés

A NIO Power Swap nevű akkumulátorcsere szolgáltatása a központi eleme a gyártó „tölthető, cserélhető, fejleszthető” felhasználói élményének. Az állomások egyikét felkereső NIO-tulajdonosok autóiban mindössze három perc alatt cseréli ki egy automatikus rendszer a lemerült akkumulátorcsomagot egy feltöltött darabbal, mely idő alatt az autó hajtásrendszerét, valamint az energiatároló egységet automatikus vizsgálatnak is alávetik. A megoldás egyúttal azt is lehetővé teszi, hogy a járművekbe egy egyszerű cserével szerelhessenek be újabb, nagyobb kapacitású akkumulátorokat.

Az első csereállomás 2018. májusi megnyitása óta a hálózat jelentős bővülésen ment keresztül, és mára Kína 58 városában összesen 131 darab található az igen kompakt, körülbelül három parkolóhelynyi helyet elfoglaló állomásokból.

Kiemelt Partnereink