Trend Itt a rugalmas megoldás felhőalapú rendszerekhez

Itt a rugalmas megoldás felhőalapú rendszerekhez

autopro.hu/D.Á. | 2020.10.13 09:20

Itt a rugalmas megoldás felhőalapú rendszerekhez

Fotó: avnet.com

Nemrég dobta piacra legújabb termékét, az Avnet Silica MiniPOC Kitet az Avnet Silica. A termék segítségével olyan kísérleti projektek indíthatók, melyek az „edge-ből a felhőbe” IoT infrastruktúra működőképességét tesztelik különböző iparágakban. Az egyszerűen használható kit a Renesas vállalat Synergy mikrovezérlőinek és az Avnet úttörő szenzorainak és híres energiagazdálkodási komponenseinek kombinációja.

Hirdetés

Egy alacsony energiaigényű, többszenzoros megoldás, és a LoRaWAN, azaz nagy hatótávú és kiterjedésű hálózat vegyítése a felhőalapú felületekkel és a Renesas hardverével olyan rendszert eredményez, amely alkalmas lehet gyárak automatizációjától a kereskedelmi felhasználáson át az okos városok építéséig.

Egyre nagyobb számban használatos a LoRaWAN – az ipari vezetők és szervezetek az új okos gyáraikhoz és az automatizálás kiépítésére veszik igénybe a hálózatot, ám hasznát veszik egyéb szektorok is, mint az okos egészségügy, a szállítmányozás, a beszállítói láncok felügyelete, mezőgazdaság és kereskedelem. Az Avnet új terméke is tartalmaz LoRaWAN protokollt, ami többéves üzemidejű, alacsony energiaigényű eszközök használatát teszi lehetővé.

Széles körű személyre szabhatóság

A kit jól használható felhőalapú állapotmegfigyelésre, prediktív karbantartások szervezésére és eszközök menedzselésére, hiszen tartalmaz minden elemet az IoT rendszerek edge-eszközei és a felhő közötti kapcsolathoz csakúgy, mint LoRaWAN gatewayeket, kilenc különböző szenzortechnológiát és mindent, amire a felhasználónak szüksége lehet az IoTConnect felhőplatformhoz való kapcsolódáshoz LoRaWAN szerverek, megjelenítés és adatelemzés segítségével.

Thomas Kellermann, a Renesas IoT üzleti fejlesztési menedzsere szerint Synergy mikrovezérlőik, szenzoraik és energiagazdálkodási moduljaik lehetővé teszik a fejlett IoT rendszerek létesítését. Frank Hansen, az Avnet Silica marketing és erőforrások részlegének alelnöke hozzátette, a MiniPOC kit lehetővé teszi, hogy a fejlesztők az eszköz kicsomagolása után percekkel megkezdjék az IoT rendszereik kísérleti munkáját. Az alacsony energiaigényű hardverek, az úttörő LoRaWAN kapcsolat és az IoTConnect felhőplatform egy használatra kész, rugalmas megoldást nyújt az innovatív IoT projekteken dolgozó ügyfeleknek — olvasható a Manufacturing cikkében.

Kiemelt Partnereink