Trend Hulladékból készülhetnek autók műanyag alkatrészei

Hulladékból készülhetnek autók műanyag alkatrészei

autopro.hu/V.M. | 2021.09.27 06:18

Hulladékból készülhetnek autók műanyag alkatrészei

Fotó: INEOS Styrolution Press Releases

Az Ineos Styrolution akár hetven százalék újrahasznosított fogyasztói hulladékot tartalmazó műanyagokat mutatott be az autóipar és a háztartási eszközöket gyártó szektorok igényeinek kielégítésére.

Hirdetés

A brit Ineos vegyipari vállalatcsoporthoz tartozó, sztirolt és annak vegyületeit előállító Ineos Styrolution új, Novodur ECO ABS és High Heat (HH – magas hőellenállóságú) műanyagjai kiegészítik a már korábban is gyártott Novodur műanyagok kínálatát.

Az akár hetven százalékos újrahasznosított anyag tartalom ellenére az ECO vegyületek hasonló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint újgyártású megfelelőik, ami alkalmassá teszi őket azok kompromisszum nélküli helyettesítésére.

Az új Novodur ECO HH műanyagok a vállalat közleménye szerint kiegyensúlyozott jellemzőkkel rendelkeznek, ami miatt ideálisak középkonzolok, szellőzőrostélyok és visszapillantóházak készítésére.

Többet nyújtanak a fenntarthatóságnál

Marcela Villegas, az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióért felelős vezető termékmenedzser az új anyagokról elmondta, hogy „minden ki van pipálva”, mivel olyan vegyületekről van szó, amik magas minőséget képviselnek, könnyen helyettesíthetőek velük más műanyagok, illetve hozzájárulnak az ügyfeleik fenntarthatósági céljaihoz.

Nils Wittenberg, az EMEA régió technikai termékmenedzsere hozzátette: „Az ügyfeleink csökkenteni akarják a karbonlábnyomukat, mi pedig készséggel szolgálunk olyan megoldásokkal, amiket a termelőfolyamat vagy -berendezés bármilyen változtatása nélkül lehet alkalmazni.”

Hirdetés

Kiemelt Partnereink