Trend Érkezik az európai piacra az osztrák villanyrobogó

Érkezik az európai piacra az osztrák villanyrobogó

autopro.hu/D.Á. | 2022.01.13 09:21

Érkezik az európai piacra az osztrák villanyrobogó

Horwin SK3 | Fotó: Horwin

Az elektromos robogók rendkívül tiszta, gyors és olcsó alternatívát kínálnak a zsúfolt városi közlekedésben. Az elektromos mobilitással foglalkozó osztrák vállalat, a Horwin már letette a névjegyét elektromos robogók és motorkerékpárok terén. A gyártásukat kiszervezték Kínába, így termékeik megfizethetőek maradnak, a cég pedig gyorsabban tud újakat fejleszteni – itt is van a következő.

Hirdetés

Fotó: Horwin

A 2022-es modellévben érkező Horwin SK3-at egy sokoldalú, praktikus járműnek álmodták meg, amely egyszerű, sportos formatervével a mindennapi használhatóságot helyezi előtérbe. A technológiai trendeket követve LED világítást kapott, digitális LCD műszeregységgel és kulcs nélküli indítással látták el, valamint sebességtartó automatika is van benne. Elektromos jármű létére is csak 115 kilogrammot nyom az SK3, így a teljesen kezdők számára is ideális.

Fotó: Horwin

Teljesítmény, hatótáv

A hajtásról egy központi villanymotor gondoskodik, amely folyamatosan 3,1; rövid időre 6,2 kilowatt teljesítményt tud leadni, ami 90 kilométer/órás végsebességet tesz lehetővé. Az lítiumion akkumulátor 72 voltos és 36 amperórás kapacitású. A gyártó 80 kilométeres hatótávot ad meg, ha a vezető nem közlekedik – a segédmotoros kerékpárokra törvényileg meghatározott – 45 kilométer/órás maximális sebesség felett.

Dupla akkumulátor egy Horwin EK3 robogóban.

Dupla akkumulátor egy Horwin EK3 robogóban. | Fotó: Facebook/horwinglobal

A robogóban egy beépített, nyolc amperes töltő kapott helyet, amelyet egy hagyományos dugaljra csatlakoztatva öt órán belül tölthető fel az SK3. Akinek szüksége van rá, vásárolhat egy második akkumulátort, amely csaknem megduplázza a hatótávot, de elfoglalja az ülés alatti tárolóhelyet.

A SK3 idén érkezik az európai piacra, 3990 eurót kér majd érte a Horwin. Tervben van egy egyszerűbb elektromos robogó, az SK1 bemutatása is, amely 300 euróval olcsóbb lesz — írta meg a RideApart.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink