Trend Elektromos robotaxikat tesztel a Hyundai

Elektromos robotaxikat tesztel a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.06.10 17:22

Elektromos robotaxikat tesztel a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Center

A Hyundai Motor Csoport házon belül fejlesztett négyes szintű önvezetési rendszerrel ellátott Ioniq 5 robotaxikkal kezdet pilot programot Szöul egyik legforgalmasabb belvárosi negyedében.

Hirdetés

Az elektromos önvezető autók a Jin Mobility fuvarmegosztó startup flottájának részeként működnek. A járművekkel eleinte csak előre kiválasztott személyek utazhatnak, később azonban bárkinek elérhetővé teszik azokat.

A RoboRide-ra keresztelt pilot programon keresztül a Hyundai értékes önvezetési adatokhoz kíván jutni, amiket felhasználva tovább fejlesztheti négyes szintű, vagyis közel teljesen autonóm önvezető rendszerét.

Jármű-infrastruktúra kommunikáció

Hogy önvezető járművei biztonságosan tudjanak navigálni a zsúfolt szöuli városközpontban, a Hyundai együttműködik a városvezetéssel. Ennek eredményeként a közlekedési infrastruktúrát képessé tették adatcserére az önvezető autókkal.

Ezenfelül a robotaxik össze vannak kapcsolva a Hyundai saját fejlesztésű távoli asszisztens rendszerével, ami figyelemmel kíséri azok működését, valamint különböző módokon, például sávváltással támogatja azokat. A járművek volánja mögött továbbá biztonsági vezető is helyet foglal, hogy beavatkozzon szükség esetén.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink