Trend Dominálni akarja az akkupiacot az LG

Dominálni akarja az akkupiacot az LG

autopro.hu/P.B. | 2023.03.23 06:18

Dominálni akarja az akkupiacot az LG

Fotó: LG Chem

A dél-koreai LG Chem vegyipari vállalat egyértelmű üzenetet küldött versenytársainak: a cég „uralni akarja” a fejlett elektromos járművek akkumulátorainak világpiacát, és – ha kell – bíróság előtt érvényesíteni fogja a magas nikkeltartalmú katódanyagokra vonatkozó szabadalmi jogait.

Hirdetés

Az LG Chem bejelentette, hogy 2022 márciusában több mint 40 szabadalmat szerzett a Hanyang Egyetemtől a magas nikkeltartalmú katódanyagokkal kapcsolatban, köztük egy olyat, amely lehetővé teszi az elektromos járművek hatótávolságának 20-30 százalékos növelését. Az LG szerint ezeket a szabadalmakat sok országban, köztük Koreában, Kínában, az Egyesült Államokban és Európában jegyezték be.

„Az LG Chem magas nikkeltartalmú katódanyagaira vonatkozó szabadalma meghatározó szerepet játszik a lítiumion akkumulátorok teljesítményében, és kétségtelenül szükséges a nagy teljesítményű elektromos járművek iparának fejlődéséhez” – mondta az LG Chem meg nem nevezett képviselője.

„Készek vagyunk szabadalmi portfóliónkat felajánlani az akkumulátoranyag-szolgáltatóknak világszerte különféle típusú szellemi tulajdonnal kapcsolatos üzleti modelleken keresztül” – tette hozzá.

Új profitforrás

Az LG Chem tehát az akkumulátoripar fejlődését akarja előmozdítani szabadalmai licencelésével, miközben jogi lépésekkel fenyegeti a szabadalmaikat megsértő vállalatokat. Ez pedig egy dolgot világossá tesz: a katódos anyagok engedélyezése új profitforrássá válhat.

Az LG nem számszerűsíti a pontos összeget, hanem a piac fejlődésére hivatkozik. Az SNE Research előrejelzése szerint a katódanyagok globális piaca 233 százalékkal növekszik az idei 35,6 milliárd dollárról 2030-ra 82,9 milliárd dollárra – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink