Trend Belép a vezetői asszisztens rendszerek piacára az Nvidia

Belép a vezetői asszisztens rendszerek piacára az Nvidia

autopro.hu/P.B. | 2020.05.18 08:20

Belép a vezetői asszisztens rendszerek piacára az Nvidia

Fotó: Twitter/NVIDIAEU

A vezetői asszisztensek felé való nyitást az éves konferenciáján jelentette be, melyet a járványhelyzet miatt idén online tartottak meg. A lépés a cég stratégiájának változását reprezentálja, miután az úgynevezett robotaxik tömeges megjelenése még éveket várathat magára.

Hirdetés

Az Nvidia eddigi főprofilja az önvezető autók rendszerének fejlesztése, illetve a robotika volt. A vezetői asszisztens rendszerek nem állnak távol ettől a területtől, így kézenfekvőnek tűnik a döntés annak tükrében, hogy a teljesen önvezető autók tömeges megjelenésére még biztosan éveket kell várni.

Utóbbi várakozásokat erősíti, hogy még a koronavírus-járvány kitörése előtt bejelentette a General Motors és a Ford is, hogy csökkentik elvárásaikat az önvezető autókkal kapcsolatban – írja a Reuters.

A létező igényeket akarják kielégíteni

Danny Shapiro, az Nvidia autóipari részlegének vezetője arról beszélt, hogy a cég stratégiai irányvonalának megváltozása a valós autóipari igények felé való nyitásról szól. Mint mondta, a vezetői asszisztens rendszerek fejlesztése a jelen kihívása, az önvezető autóké viszont a jövő.

Shapiro arról is beszélt, hogy a cég Orin nevezetű, önvezetést lehetővé tevő technológiájával felszerelt autók 2023-ban jelenhetnek meg az utakon.

Az Nvidia rendszereit, kameráit többek között olyan cégek használják, mint a Bosch, a Continental vagy a ZF.

Kiemelt Partnereink