Trend Amerikai megrendeléseket kapott a Hexagon Purus

Amerikai megrendeléseket kapott a Hexagon Purus

autopro.hu/P.B. | 2022.01.06 15:17

Amerikai megrendeléseket kapott a Hexagon Purus

A kép illusztráció. | Fotó: Faurecia Group

A norvég Hexagon Purus hidrogén üzemanyagcelláival gyárthatnak karbonsemleges, hidrogénes teherautókat az Egyesült Államokban. Azt nem nevezték meg az üzlet bejelentésekor, hogy melyik két gyártó vásárol a termékből.

Hirdetés

A bejelentéskor a Hexagon csak minimális információkat közölt, de feltüntette az üzlet teljes üzleti volumenét, amely eléri a 2,2 millió dollárt. Todd Sloan, a Hexagon Purus Systems ügyvezető alelnöke csak általános megjegyzéseket tett a hidrogénnek a teherszállításban betöltött növekvő szerepéről a bejelentéskor. A Hexagon ugyanilyen szűkszavú volt a múlt hónapban egy nagyobb, üzemanyagcellás buszokra vonatkozó szerződéssel kapcsolatban is.

A Hexagon Purus kínálata egy elektromos hajtásláncot, egy üzemanyagcellás modult, valamint a Hexagon Purus ProCab hidrogéntároló rendszert és a ProPack nagy energiasűrűségű lítiumionos akkumulátorcsomagokat tartalmaz. A cég nemcsak könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművekhez kínálja ezeket a rendszereket, hanem buszokhoz, valamint tengeri, vasúti és űrhajózási alkalmazásokhoz is.

Gyorsan zajlanak az események

Ami biztos, hogy az összeszerelés gyorsan fog haladni: a két amerikai – meg nem nevezett – „nagy teherautó-gyártó” megrendeléséhez szükséges hajtáselemeket 2022 második negyedévétől szállítják.

Az év elején a norvég cég megvásárolta a Wystrach német beszállítót, amely nagynyomású rendszerekre és hidrogéntechnológiára szakosodott. A két vállalat már korábban is együttműködött egymással – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink