Trend A SafeAI elhozza az autonóm munkagépeket

A SafeAI elhozza az autonóm munkagépeket

autopro.hu/P.B. | 2021.10.26 12:22

A SafeAI elhozza az autonóm munkagépeket

Fotó: JCB

Több évnyi fejlesztés után a SafeAI kidolgozott egy olyan operációs rendszert, ami széles körben lehetővé teszi az autonóm munkagépek használatát a bányászatban és az építőiparban – a szoftver rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal.

Hirdetés

A SafeAI évek óta dolgozik azon, hogy az építőipari, bányászati és egyéb nehéz munkagépek önvezetővé válhassanak. Látták azonban, hogy ezekben az iparágakban közel sem minden cég rendelkezik a megfelelő képességekkel és sávszélességgel ahhoz, hogy az eddigi alkalmazásokkal megvalósulhasson ez a cél. A vállalat ezért kifejlesztette a világ első olyan operációs rendszerét, ami kellően átfogó, rendelkezik a megfelelő biztonsági tanúsítványokkal és az autonóm vezetésre tervezték.

A SafeAI framework, azaz SAF az autonóm funkciók üzembe helyezéséhez szükséges tulajdonságokkal rendelkezik, hordozható, megbízható és funkcionális – írja az Industry Week. A rendszer többféle kódnyelvnek megfelelő standardokkal rendelkezik, ennek köszönhetően számos szoftverrel kompatibilis. A lap szerint az SAF leépíti az autonóm vezetés korlátait.

Olyan ez, mint az Androidos telefonok

A SafeAI rendszerének jelentőségét a legegyszerűbb úgy megérteni, ha párhuzamba állítjuk azzal, amit az Android kínál a mobiltelefon-gyártóknak. Az Android a keretrendszer, és az összes alkalmazás ezen a keretrendszeren fut – mondja Bibhrajit Halder, a SafeAI alapítója és vezérigazgatója.

A cég az elmúlt 3,5 évet az SAF kidolgozásával, fejlesztésével töltötte, és nagy lépést jelent számukra, hogy már másoknak is kínálni tudják a megoldásait.

Halder kiemelte, hogy nem muszáj teljesen autonóm alkalmazásokra használni a rendszert, bármilyen kisebb lépés is megtehető vele. Az Industry Weeknek elmondta azt is, hogy ez egy win-win szituáció az ipar számára, mindenki profitálni fog belőle.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink