Trend A gázüzemű autók is egyre népszerűbbek

A gázüzemű autók is egyre népszerűbbek

autopro.hu/P.B. | 2022.01.13 17:18

A gázüzemű autók is egyre népszerűbbek

Fotó: ŠKODA Storyboard

Az utóbbi években egyértelmű tendencia az alternatív hajtású autók iránti növekvő kereslet. A legtöbb szó az elektromos, illetve a részben elektromos, hibrid hajtásokról esik, ugyanakkor az LPG üzemanyag iránt is nő az érdeklődés. A legnagyobb európai piacon, Németországban jelentősen több LPG-s autót adtak el tavaly, mint 2020-ban.

Hirdetés

Bár kevesebb szó esik a gázüzemű járművekről, ezek is hozzájárulnak a közlekedés által kibocsátott károsanyagok csökkentéséhez. Mind az elektromos, mind a hagyományos hajtású autókhoz képest alacsony az LPG-s járművek aránya, mégis számottevően jelen vannak, a számuk pedig nő. Erre jó példa Németország, Európa legnagyobb járműpiaca.

Tavaly 10.118 LPG-s járművet regisztráltak újonnan Németországban, míg 2020-ban csak 6543-at, a növekedés így tehát jelentős, 54,6 százalékos. Sőt, a válság hatása sem annyira érződik ezen a számon, ugyanis a 2012-es 11.464 autó után ez volt a második legmagasabb újautó-eladás ebben a szegmensben az elmúlt tíz évben.

Németországban körülbelül félmillió LPG-s jármű közlekedik, Európa-szerte pedig több millió – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink