Trend Zavaróan sikeres a Skoda SUV-ja

Zavaróan sikeres a Skoda SUV-ja

autopro.hu/B.B. | 2017.08.23 12:30

Zavaróan sikeres a Skoda SUV-ja

A közelmúltban két VW-leány, a Skoda és a Seat is igazán versenyképes SUV-okkal bővítette kínálatát. Ezt jól mutatja, hogy egyes modellekre akár egy évet is várnia kell a vevőknek.

Hirdetés

Nem győznek elég autót gyártani a Skoda Kvasinyban található üzemében, ami leginkább a Seat Ateca és a Skoda Kodiaq népszerűségének számlájára írható. Az Automobilwoche szerint a divatos, modern és nem utolsósorban megfizethető gépeknek van olyan variánsa, amelyeknél tíz-tizenkét hónapos várólista alakult ki.

A dízelek ellen kialakul globális „hadjárat” ellenére a legtöbbet a Seat Ateca TDI-motorral hajtott, DSG-váltóval szerelt példányaira kell várni, de a gyártó jó eséllyel egy Skoda Kodiaqot is csak 2018 második negyedévében tud leszállítani. Hiába kevésbé népszerűek, a kéziváltós benzines változatok esetében sem sokkal jobb kisebb a várólista.

A Skoda már korábban bejelentette, hogy növelni fogja a kvasinyi üzem kapacitását, aminek köszönhetően jövőre már harmadával több, várhatóan 290 ezer kocsi hagyhatja el a szerelősorokat. Mindez azonban nem feltétlen jelenti majd a szállítási idők csökkenését, hiszen a szintén új Skoda Karoq is ezen a telephelyen készül – a világszerte uralkodó SUV-divatnak köszönhetően pedig alighanem ez a modell is kapós lesz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink