Trend Víz felett sikló taxival újítana a francia főváros

Víz felett sikló taxival újítana a francia főváros

autopro.hu/R.M. | 2017.04.12 10:41

Víz felett sikló taxival újítana a francia főváros

Mi az? Elektromos, a víz felett siklik, olcsóbb, mint egy hagyományos fuvarcég, és még jól is néz ki? Egy párizsi taxi. Legalábbis néhány hónap múlva könnyen ez lehet a válasz az előbbi kérdésre.

Hirdetés

A francia főváros lakóinak hamarosan lehetőségük lesz egy igen futurisztikus járművel közlekedni a Szajna vizein. Párizs úgy döntött, egyedi módon próbál enyhíteni a város útjainak zsúfoltságán, és a szűkös taxi lehetőségeken, még pedig egy víz felett sikló motorcsónak taxival.

A vízi járművet készítő SeaBubbles nevű vállalat gyártja majd le a nem mindennapi „csónakokat”, melyek 5 személy - egy sofőr és négy utas - számára biztosítanak majd helyet. A meghajtás teljesen elektromos lesz, a jármű nagyjából 30 km/h-val fog közlekedni. Az akkumulátor nagyjából 80-100 kilométerre biztosít majd energiát egy feltöltéssel. Az igazi érdekesség pedig az, hogy a jármű a víz felett siklik majd, ugyanis a csónak „szárnyai” a víz alá buknak, így maga a gép teste a felszín fölé emelkedik.

A különleges taxikat a cég szeretné már nyáron munkába állítani. Az egyedi utazási élmény mellett még az is a Seabubbles mellett szól, hogy a vállalkozás szerint a hagyományos taxinál olcsóbb is lesz ez az utazási forma -írta meg az inhabitat.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink