Trend Történelmi Mini készült

Történelmi Mini készült

autopro.hu/B.B. | 2016.10.19 10:51

Történelmi Mini készült

Hamarosan megjelenik a szalonokban a BMW-hez tartozó márka első plug-in hibrid verziója, a tesztpéldány már az utcákon fut.

Hirdetés

Nyolc évvel egy kissorozatú elektromos hajtási kísérletet követően mérföldkőhöz érkezett a Mini: hamarosan érkezik a brit márka első plug-in hibrid, azaz konnektoros modellje. Sok részlet még nem ismert a jövevényről, de az biztos, hogy a fejlesztéssel kapcsolatos közúti tesztek már zajlanak.

Azt is tudni, hogy tisztán elektromos üzemmódban óránként akár 125 kilométeres sebességgel is repeszthetünk majd a környezetbarát kocsival. A tesztek során a hajtást egy Countryman modellbe szerelték be, ám továbbra sem tudni, hogy először melyik Mini termékben mutatkozik be az újítás.

A technológia egyébként nagyban hasonlít a kettes BMW Active Tourer modelljééhez, írja az Automobilwoche. Abban a gépben az első tengelyt egy háromhengeres, 136 lóerős benzinmotor hajtja, míg a csomagtér alatt található akkumulátorokból táplálkozó 88 lóerős villanymotor a hátsó tengelyeknek szolgáltat erőt.

A Mini akkumulátorai konnektorból 200 perc, vagyis szűk három és fél óra alatt tölthetők fel, a belsőégésű motor bekapcsolása nélkül a mérnökök 41 kilométeres hatótávot tudtak kicsikarni a járműből. A kocsi katalógusában kétliteres fogyasztás szerepel majd.

Kiemelt Partnereink