Trend Szelektív mobilitás: a ZF egyszerűbbé teszi az autóflották irányítását

Szelektív mobilitás: a ZF egyszerűbbé teszi az autóflották irányítását

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.05 12:30

Szelektív mobilitás: a ZF egyszerűbbé teszi az autóflották irányítását

A digitális mobilitási szolgáltatások egyre bővülő piacára érkezik az Openmatics Dashboard alkalmazás, ami grafikusan követi az egész flottát egyetlen digitális térképen.

Hirdetés

Az első, gyártótól független telematikus platform, az Openmatics hat éve lépett be a kereskedelmi autók piacára. Az Openmatics OnBoard-Unit a járműspecifikus adatokat egy biztonságos felhő alapú adatbázisba továbbítja, ahol az internetalapú alkalmazások ezeket elérhetik, analizálhatják. Az Openmatics meganyia autógyártó által használt telematikus rendszert képes egymagában helyettesíteni.

A ZF kötelékébe tartozó Openmatics 2017-től szolgáltatási portfoliót kínál a személyautók számára is. Új Dashboard alkalmazásával az Openmatics flottairányító lehetőségeket is kínál. A portfolió továbbá a nagyobb, több márka autóiból álló flották tulajdonosait is megcélozza, főként az autókölcsönző vállalatokra és az autómegosztó szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokra fókuszál.

– Azok az autógyártók is hasznot húzhatnak ebből az alkalmazásból, akik nem akarnak invesztálni a saját flottájuk portáljába – fogalmazott Tomas Rösch, az Openmatics ügyvezető igazgatója.

A Dashboard megmutatja és analizálja a flotta járműveit, valós időben, egyazon digitális térképen. Különböző kulcsfontosságú teljesítménymutatók használhatóak az elemzésre, amelyek flottaspecifikus és működési részleteket is magukba foglalhatnak.

Elektromos járművekből álló flották számára a Dashboard hatékony töltéskezelést is nyújt. Az alkalmazás megmutatja az akkumulátor töltöttségének szintjét, de a legközelebbi töltőállomáshoz vezető utat is. Hasonló funkciót használ egy német busztársaság városi elektromos járművei koordinálásához. Az autóbérlő vállalatok is használhatnák a Dashboardot az elektromos meghajtású autóikhoz, hogy ügyfeleik útját a flotta elérhető autóival sikeresen összepárosítsák. A maradék töltöttség és az ügyfél helyzetéhez közel első töltőállomás kulcskritériumok erre vonatkozóan.

A hagyományos autókat használó ügyfelek számára az Openmatics Dashboard lehetőséget kínál új ötletek kifejlesztésére, de akár a járművek visszaszolgáltatásának folyamata is gyorsabb lehet.

Kiemelt Partnereink