Trend Spórolna a Faraday Future: kiléphet a Formula E-ből

Spórolna a Faraday Future: kiléphet a Formula E-ből

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.27 06:32

Spórolna a Faraday Future: kiléphet a Formula E-ből

A Faraday Future-re rájár mostanában a rúd. Az elektromos autógyártónak igencsak szűkösek a forrásai, olyannyira, hogy le kellett mondania eredeti gyárterveiről a pénzhiány miatt. Igaz, azóta egy kisebb, már létező üzemet sikerült találnia, de a vállalat számára a Formula E csapat lehet a következő, amitől talán búcsút kell vennie.

Hirdetés

A Faraday Future-nek fizetési hátraléka van Jay Penske irányába, aki a vállalat partnere a Formula E-ben, a Dragon Racinggel.

A Dragon Racing kereskedelmi igazgatója, Kevin Smout elmondta, a négyéves szerződés, amit a Faraday Future-rel kötött, jó úton halad, és hozzátette, hogy a két csapat jelenleg a negyedik szezonról tárgyal. Később ugyanakkor megjegyezte azt is, "ahol mosogatnak, ott zörögnek a tányérok".

A Faraday Future-nél a Dragon jó úton haladó kijelentését visszhangozták, és elmondták, nincs semmilyen üzleti döntés azzal kapcsolatban, hogy ki akarnának lépni. A vállalat kommunikációja szerint már a következő szezonra tesztelnek.

A Formula E-ből való kilépés a startup számára káros lenne néhány okból kifolyólag. Az egyik az, hogy az elektromos autóverseny most kezd izgalmassá válni, hiszen több autógyártó is csatlakozott hozzá a közelmúltban. A Jaguar, az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Porsche, és akár még a Maserati oldalán versenyezni nagy büszkeség lehetne. Másrészt a versenypálya nagyon jó tesztlaboratórium az elektromos hajtáslánc technológiák tesztelésére, értékes tudást biztosítva az FF91 és más jövőbeli Faraday Future termékek számára is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink