Trend Rámosolyog az önvezető kocsi a gyalogosokra

Rámosolyog az önvezető kocsi a gyalogosokra

autopro.hu/B.B. | 2016.09.21 06:30

Rámosolyog az önvezető kocsi a gyalogosokra

Ha keresi a zebránál a sofőrök tekintetét, mit tesz majd, ha nem lesznek sofőrök? A mosoly most is a legegyszerűbb megoldás!

Hirdetés

A túlélési ösztön akkor is teszi a dolgát, ha úton vagyunk: felmérések szerint tízből nyolc gyalogos keresi a szemkontaktust a járművezetőkkel. Csakhogy az önvezetés lassan, de biztosan közelgő korában a korábbi sofőrök nem az utat figyelik majd, hanem e-maileznek, könyvet olvasnak, vagy éppen alszanak.

Ez viszont roppant bizonytalan helyzeteket eredményezhet ott, ahol az utat gyalogosok kereszteznék. A bizonytalansággal nem csak a balesetveszély, de a stressz és a közlekedéssel töltött idő is növekedne. Pontosan ezt segíti elkerülni a Semcon, ami az önvezető kocsik hűtőrácsába integrált led-panelt készített.

Ha a kocsi érzékeli a gyalogosokat, a led panelen megjelenő mosollyal adja tudtukra, hogy megadja-e nekik az elsőbbséget. A megoldandó probléma minden bizonnyal valós, a The Smiling Car nevű projekttel pedig egy igencsak szimpatikus megoldást mutat be a Semcon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink