Trend Piacra került az Apple CarPlay vezeték nélküli verziója

Piacra került az Apple CarPlay vezeték nélküli verziója

autopro.hu/V.V. | 2017.07.03 13:48

Piacra került az Apple CarPlay vezeték nélküli verziója

Megjelent az Apple CarPlay várva várt vezeték nélküli változata. Az alkalmazás, ugyan borsos áron, de már megvásárolható.

Hirdetés

Miután bemutatták a technológiát idén a CES-en, az Alpine most az iLX-107-el, az első vezeték nélküli CarPlay verzióval állt elő. Tekintetbe véve a technológiai világ általános megvetését a vezetékek és a kábelek iránt, meglepő, hogy ilyen sokáig tartott a piacra dobás.

A vevőkészülék, ami kompatibilis az iPhone 5-el és újabb verziókkal is, lehetővé teszi az CarPlay számára az érintőképernyőn és a Siri hangvezérlésen keresztül történő hozzáférést. A teljes CarPlay-élmény garantálja a hívások kezelését, szövegek olvasását, zenék választását, és tájékoztatást a valós idejű forgalmi aktualitásokról. Plusz, járműtől függően személyre szabott információkat is kaphatunk, például a parkolási asszisztenstől. Nincs többé szükség a kábelekre, egyszerűen csatlakoztatni lehetet a telefont WiFi vagy Bluetooth segítségével.

Annak ellenére, hogy egyre növekszik az ilyen rendszerek iránti igény, kevés gyártónak van meg a technológia, így még mindig újdonságnak számít.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink