Trend PIN-kóddal védené a Ford az autókat

PIN-kóddal védené a Ford az autókat

autopro.hu/B.B. | 2016.09.12 14:25

PIN-kóddal védené a Ford az autókat

Az elképzelés nem mai, az autógyártó most érintőpanellel helyettesítené a korábban elképzelt gombokat a járművek ajtajain.

Hirdetés

Újabb biztonsági rendszerrel szerelheti fel termékeit a Ford, legalábbis ha igazán komolyan gondolja legújabb szabadalmát. Az autógyártónál még egy évtizedekkel korábbi merész tervet poroltak le, mely szerint billentyűzettel szerelnék fel a kocsik ajtaját, hogy ezzel tovább csökkentsék az illetéktelenek általi hozzáférés lehetőségét.

Ezt, a korábban elképzelt billentyűzetet cserélik le (legalábbis ötlet-, illetve szabadalomszinten) érintőkijelzőre, a panel így nem csak az autó felületére, hanem akár a kulcsba is beszerelhető lenne. Az eszközön lehetővé válna az okostelefonokról ismert, csúsztatásos feloldás is, de a személyes kódot akár több számjegy egyidejű bevitelével is tovább lehetne erősíteni.

Az Autoblog szerint az ötlet talán egyetlen előnye, hogy a tolvajoknak nem lenne elég mindössze a kulcsot megszerezniük, hanem a kódot is tudniuk kellene az autó nyitásához. Ugyanakkor az extra biztonsági „vonal” hátrányokat is rejt magában: azon túl, hogy a számsor elfelejtésével kellemetlen helyzetbe kerülhet a kocsi tulajdonosa, a járműiparra egyre nagyobb veszélyt jelentő kiberbűnözőknek újabb támadási felületet nyújthat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink