Trend Német-kínai összefogás az autók közötti kommunikációért

Német-kínai összefogás az autók közötti kommunikációért

autopro.hu | 2014.10.10 09:19

Német-kínai összefogás az autók közötti kommunikációért

Közös vállalatot alapít a Deutsche Telekom és a China Mobile. A cél az, hogy a német vállalat technológiai hátterével és a kínai távközlési cég hálózatával egy olyan rendszert hozzanak létre, amellyel lehetővé válik az egymással kapcsolatban álló és kommunikáló autók irányítása.

Hirdetés

A Google idén mutatta be azt a prototípust, amelyhez hasonlóak lehetnek a jövő autói, amennyiben a jogszabályi és a technikai háttér is adott lesz, önmaguktól közlekedő, egymással kommunikáló járművek áraszthatják el az utakat. Szakértők szerint több tízmilliárd dolláros piacról van szó, nem véletlen, hogy egyre több vállalat, így a Tesla, de a Deutsche Telekom is minél nagyobb szeletet kíván kihasítani ebből a tortából - írja a Süddeutsche Zeitung lapra hivatkozva a Portfolio.hu.

A Deutsche Telekom illetékes menedzsere kijelentette: nem engedik, hogy a Google az autók közötti kommunikációs iparágat teljes mértékben megszerezze, ezért is lépnek be rögtön a világ egyik legnagyobb autópiacára.

A középtávú terv szerint a közös vállalat által létrehozott platformhoz autógyártók, flottaüzemeltetők és autókölcsönző cégek is csatlakoznának, a vállalat közel 200 alkalmazottat foglalkoztathat majd.

Szakértők szerint 2018-ra közel 68 millió, egymással kommunikáló autó közlekedhet majd Kínában. Tavaly év végén 137 milliós volt a kínai személyautó-állomány.

A teljes cikk itt olvasható.

Kiemelt Partnereink