Trend Nem tart az olcsó benzintől a Tesla

Nem tart az olcsó benzintől a Tesla

MTI | 2015.01.14 08:43

Nem tart az olcsó benzintől a Tesla

Az elektromos autózás úttörője nem ijedt meg az olajárak csökkenésétől.

Hirdetés

- Az olaj, csak mert olcsóbb lett, még nem lesz több is - jelentette ki Jerome Guillen, a Tesla értékesítési igazgatója január 13-án a detroiti autószalonon. - Mi hosszú távon tervezünk - tette hozzá.

Az olaj ára tavaly nyár óta mintegy a felére csökkent és az üzemanyag ára is azóta nagyot csökkent. - Olcsó benzin mellett nem lesz könnyű elektromos autókat eladni - mondta Michelle Krebs, az AutoTrader autókereskedő portál elemzője, megjegyezte azonban, hogy nem lehet tudni az alacsony benzinárak korszaka mennyi ideig tarthat.

A Teslához hasonlóan a Nissan sem aggódik az olcsó benzin miatt. Carlos Ghosn, a konszern elnöke szerint az elektromos autók terjedését már nem lehet megállítani. - Az elektromos autó létrejötte leginkább az oktostelefonok megjelenéséhez hasonlítható - mondta.

A GM elnöke, Mary Barra éppen a detroiti autószalonon mutatta be a konszern széles vásárlóközönségének szánt elektromos modelljét, a 300 kilométeres hatótávval rendelkező Chevrolet Bolt kocsit. Az autó értékesítését 2017-ben kezdik meg 30 ezer dollár körüli áron.

A kocsi pont azt a vásárlóközönséget veszi célba, amit a Tesla következő elektromos autója, a "Model 3" is. - Az a célunk, hogy a lehető legtöbb elektromos autót vigyük az utakra. Ebben minden modell a segítségünkre van - mondta Jerome Guillen, jelezvén, hogy nem lát veszélyt a piacon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink