Trend Napenergiával kerüli meg a Földet az ABB

Napenergiával kerüli meg a Földet az ABB

autopro.hu | 2014.07.17 07:25

Napenergiával kerüli meg a Földet az ABB

Sikeresen teljesítette próbaútját a Solar Impulse 2 Dél-Svájcban. A kizárólag napenergia-meghajtásra támaszkodó repülőgép a tervek szerint jövőre elsőként kerüli meg a Földet.

Hirdetés

Az A380-as Airbus-nál nagyobb szárnyfesztávú, és több mint 17 ezer napelemmel felszerelt Solar Impulse 2 közelgő, 2015-re tervezett útja arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a tiszta, megújuló technológiák a gerincét alkothatják a jövő közlekedési és energetikai rendszereinek.

– A projekt a tiszta energiatechnológiák alkalmazására szeretné motiválni az embereket. Olyan kulcsfontosságú technológiai megoldások fejlesztésén fogunk együttműködni, mint a teljesítményelektronika területe – jelentette ki Andre Borschberg, a Solar Impulse társalapítója és vezérigazgatója.

A svájci székhelyű ABB-t globális piacvezető vállalatként tartják számon a megújuló energiaforrások alkalmazásának, a fenntartható közlekedés és az energiahatékonyság fejlesztésének területén. A vállalat a világ második legjelentősebb napelemes invertergyártója és a szélenergia-szektor egyik legnagyobb beszállítója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink