Trend Nagyon rágyúr a BMW az akkumulátorfejlesztésre

Nagyon rágyúr a BMW az akkumulátorfejlesztésre

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.17 06:30

Nagyon rágyúr a BMW az akkumulátorfejlesztésre

Az Egyesült Államokbeli Solid Power vállalat közölte, partnerségi megállapodást kötött a BMW-vel, hogy együtt fejlesszenek következő generációs szilárdtest akkumulátorokat elektromos autókhoz.

Hirdetés

A BMW abban fog asszisztálni, hogy továbbfejlessze a Solid Power technológiáját, így olyan teljesítményszinteket érhetnek el, mint amilyenek a nagyteljesítményű elektromos autókhoz szükségesek. Az alku pénzügyi részleteit még nem tisztázták.

A szilárdtest akkumulátorok technológiája nem más, mint egy nagy kapacitású energiatároló, ami a mai lítium-ionos akkumulátorokat veszi alapul, de a folyékony vagy zselé állagú elektrolitokat szilárd vezetőkkel helyettesíti. További előnyök mellett az új technológia nagyobb kapacitást és biztonságot is nyújt.

Az autógyártók megpróbálják az által csökkenteni elektromos autóiknak költségeit, hogy a megfizethető, de erős akkumulátorokba fektetnek.

A 2012-ben alapított Solid Power vállalat szerint az újratölthető szilárdtest akkumulátorok azért tudnák a költségeket csökkenteni, mert kiküszöbölik a lítium-ionos rendszerek számára előírt biztonsági többletköltségek jó részét.

A Toyota korábban úttörőnek nevezte a technológiát az elektromos autók szempontjából és azt tervezi, hogy már 2020 körül kereskedelmi forgalomba hoz szilárdtest akkumulátorokat, sőt, piacra dobja az techológiával meghajtott elektromos autóját is.

A szilárdtest-telepek beinduló fejlesztési trendjét mutatja, hogy a német Continental is gondolkodik a technológiába való bekapcsolódáson.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink