Trend Mozgássérülteknek fejlesztenek önvezető autót

Mozgássérülteknek fejlesztenek önvezető autót

autopro.hu/S.B. | 2018.08.15 16:19

Mozgássérülteknek fejlesztenek önvezető autót

A Paravan pusztán elektromos jelekkel kommunikáló technológiája és a Schaeffler mechatronikai tudása együtt utat nyithat a száz százalékban megbízható önjáró autók fejlesztésének.

Hirdetés

A Schaeffler-csoport a Paravan GmbH-val együttműködve vegyesvállalat alapításáról állapodott meg. Ennek értelmében a Schaeffler megkapja a Paravan drive-by-wire technológiáját, a Space Drive-ot, amely a német beszállító szerint kulcsszerepet fog játszani a leendő önjáró autók elterjedésében.

A Space Drive-ot a német Paravan cég elsősorban fizikai fogyatékkal élők számára fejlesztette ki. Az elektronikus gyorsítás és fékműködtetés mellett a Space Drive steer-by-wire funkciókkal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a biztonságos és megbízható járműirányítást pusztán elektronikai jelekkel, ezáltal megszüntetve a kormánykerék, a kormányoszlop és egyéb mechanikus kapcsolódások szükségességét, sőt, az önvezető járművekben a kormány jelenlétét is.

A Space Drive amellett, hogy felszabadítja a jármű belső tereit, jelenleg a világon az egyedüli integrált drive-by-wire megoldás, amely megfelel a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak, beleértve a rendkívül részletes ISO 26262 ASIL D szabványt is. A fejlesztés 500 millió kilométernyi balesetmentes vezetést tud a háta mögött, következésképpen az egyetlen olyan rendszer, amely világszerte több országban engedélyezett a közúti használatra, miközben műszakilag és kereskedelmileg életképes a sorozatgyártásra.

Az új vegyesvállalat Aichelauban és Herzogenaurachban működik majd, és a Paravan alapítója, Roland Arnold, Dr. Dirk Kesselgruber, a Schaeffler Chassis Systems üzletág vezetője és a Schaeffler Group egy másik jelenleg még ismeretlen alkalmazottja által létrehozott közös csoport fogja vezetni.

Kiemelt Partnereink