Trend Mielőtt Elon Musk belekezd csőrendszere építésébe, fúrót kell bérelnie

Mielőtt Elon Musk belekezd csőrendszere építésébe, fúrót kell bérelnie

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.09 13:31

Mielőtt Elon Musk belekezd csőrendszere építésébe, fúrót kell bérelnie

Elon Musk nemrégiben bejelentette, hyperloop csatornát fog építtetni, amivel kevesebb, mint fél óra alatt eljuthat az utazóközönség New Yorkból Washington D.C.-be. De hogy mi az első lépés a megvalósításban? Felszerelést kell bérelni az építkezéshez.

Hirdetés

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója már szerzett egy alagútfúró gépet a Super Excavators-tól. A 67 éves céget ideiglenes tanácsadójaként is használja, megtámogatva azt a törekvést, hogy minél gyorsabban és olcsóbban ásathassák ki az alagutakat.

A vállalat egy többszáz láb hosszú, és 14 láb átmérőjű gépet bérelt. A gép most a SpaceX parkolójában van Kaliforniában, ahol egy kísérleti alagutat ásott.

A Super Excavators elnöke, Peter Schraufnagel elmondta, Muskék tudták, mit keresnek.

Musk elmondta, hogy az alagutak fúrásának költségeit az átmérő csökkentésével és az alagútfúró gépek sebességének növelésével lehet csökkenteni. Ezt úgy tervezi megtenni, hogy a járműveket elektromos meghajtású platformra helyezi, és az alagút átmérője így 18 lábról 14 lábra csökken.

Musk a fúrógépek erejét is növelni akarja, illetve automatizálná őket. A csatornázáshoz kapcsolódó kutatási és fejlesztési területbe pedig több pénzt akar fektetni.

Musk egy ötletet is felvetett azzal kapcsolatban, hogy Los Angeles alatt alagutakat épít a közlekedési torlódások csökkentésének érdekében. A város polgármestere nyitott az ötletre, a Boring Company pedig már fejleszti a projekthez az autós felvonót.

Kiemelt Partnereink