Trend Még többet árult el a Porsche a Mission E-ről Párizsban

Még többet árult el a Porsche a Mission E-ről Párizsban

autopro.hu/B.B. | 2016.10.04 16:51

Még többet árult el a Porsche a Mission E-ről Párizsban

600 lóerő, 3,5 másodperces százas sprint, 500 kilométeres hatótáv – még ennél is több paramétert árultak el a németek az elektromos sportkocsiról. Na de hol az akkumulátor?

Hirdetés

Már egy ideje tudni, mivel szorongatná meg a Porsche a Teslát, sőt korábban arról is írtunk, hogy már tesztelik a Mission E-t - talán épp ezért nem került az elektromos sportkocsi a Párizsi Autószalonról szóló hírek elejére. Mindenesetre a gyártó további információkat szolgáltatott az újdonságról.

A nulláról százas tempóra 3,5 másodperc alatt gyorsuló 600 lóerős gép legfontosabb értékeivé az akkumulátorral kapcsolatosak váltak: a Porsche (nyilván óvatosabb kezelés mellett) félezer kilométeres hatótávot, és gyors töltést ígér: a telepeket negyed óra alatt 80 százalékosre lehet „tankolni”, írja a Die Welt.

Sokan talán a piaci bevezetés pontos időpontjára lennének kíváncsiak, a németek azonban pont itt nem árultak el konkrétumot. Egyelőre annyit tudni, hogy még az évtized előtt piacra dobják a Mission E-t. Természetesen az árazásról sem kaptunk további információkat, az ipari bennfentesek 140 ezer eurós (közel 43 millió forintos) összeget emlegetnek.

A Porsche – aligha véletlenül – komoly kérdőjelet hagyott a kocsi felépítésével kapcsolatban. A Mission E egyik fő ismertetőjele, hogy rendkívül alacsony, ami elektromos autók esetében nem épp megszokott. A helyigényes telepeket ugyanis a padlólemez környékén érdemes elhelyezni, ami könnyen hozza magával a kocsi magasságának növekedését, szinte minden piacon kapható modell így van kialakítva. Valószínűleg a Porsche is hasonlóan gondolkodott, ám bizonyos módosításokkal nekik mégis sikerült elérni, hogy a kocsi alacsony maradhasson.

A németek azt viszont elárulták, hogy hiába rendelkezik a Porsche a SUV modellek készítésében tapasztalattal, nem várható, hogy elektromos városi terepjárót terveznek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink