Trend Magánadományokból építene elektromos autót egy brit startup

Magánadományokból építene elektromos autót egy brit startup

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.08 06:29

Magánadományokból építene elektromos autót egy brit startup

Az Alcraft GT modell jövőjét nagyban befolyásolja, hogy sikeres lesz-e a merészen felvállalt közösségi finanszírozás terve.

Hirdetés

A Alcraft Motor nevű cég hárommotoros, négykerék meghajtású autója nagyjából 1140 Nm forgatónyomatékkal, és 600 lóerővel rendelkezik. Nulláról százra 3,5 másodperc alatt gyorsul. A T-alakú akkumulátor a két ülés között és mögött helyezkedik el, hatótávolsága közel 500 kilométer.

Az utastér üvegtetővel van lefedve, 500 literes csomagtartót kap az autó. Az Alcraft Motor szerint a gyártás 2019-ben kezdődhet.

– Egy brit autógyártó vállalatot akarunk létrehzni, ami a tradicionális tudást a magas szintű technológiákkal ötvözi a feltörekvő szénszálas autópiacon – mondta a vállalat alapítója és igazgatója, David Alcraft. – A dizájnt dinamikával és elektromos meghajtással szeretnénk kombinálni, hogy nagy teljesítményű termékeket állítsunk elő. Reméljük, ez segít a piaci rés betömésében Nagy-Britannia megújult, de szűkös autóiparában.

David Alcraft mellett a vállalat vezetőségébe tartozik Charles Morgan, aki korábban a Morgan Motor Company-t vezete, Christopher Macgowan, az SMMT korábbi vezérigazgatója, Matt Humpries, tervező, illetve a Toyota, a Daewoo és a Michelin korábbi szenior igazgatója, Mark Carbery is.

A vállalat központja Silverstone-ban lesz, ahol a Delta Motorsporttal, partnerével fog együtt gyártani a vállalat. További partnerei a brit Sevcon és a KS Composites, illetve a Continentallal és a Michelinnel a megállapodások megkötése folyamatban van.

Idáig a vállalatot teljes mértékben a tulajdonos finanszírozta, de az Alcraft most közösségi finanszírozással akar fejlesztése következő szintjére lépni, ami a prototípus építését jelenti. A finanszírozás az Indiegogo-n keresztül megy, 600 ezer fontos flexibilis céllal. Az adakozás összege 10 fonttól 25 ezer fontig terjed. A maximális összeget adakozók közül 25 ezer font kedvezményt kap 15 szerencsés támogató az elsőként legyártott autók egyikére. A járműveket 130 és 145 ezer font közé árazták be (ez mai áron 43,5-48,5 millió forintos összegnek felel meg).

Hirdetés

Kiemelt Partnereink