Techtogether Legyen Ön is lézermérnök!

Legyen Ön is lézermérnök!

autopro.hu | 2014.08.12 07:26

Legyen Ön is lézermérnök!

Diplomásokat vár a Kecskeméti Főiskola, akik tandíjmentesen vehetnek részt a Szegedi Tudományegyetemmel közös, két féléves oktatási programban.

Hirdetés

Elsősorban a szegedi „szuperlézer” szakemberigényét hivatott támogatni az "Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra" projekt részeként – egyedül az országban – a Kecskeméti Főiskolán meghirdetett "lézerlaboratóriumi szakmérnök" szakirányú továbbképzés. A szeptemberben induló két féléves levelező képzésre 15 hallgatót vesznek fel, akik tandíjmentesen tanulhatnak.

Szegedre (is) képezne szakembereket Kecskemét

Az európai lézerkutatások egyik kiemelt központja lesz Szeged a köznyelvben csak „szuperlézerként” emlegetett berendezés megépítésével, amely a jelenleg létező legnagyobb lézeres eszköznél mintegy ezerszer nagyobb teljesítményű lesz. A kutatóközpontban a tervek szerint 2016-ban kezdődnek meg a kutatások, teljes tudományos kapacitását az intézmény 2018-ra éri el, amikor mintegy 400-an dolgoznak majd ott.

A Kecskeméti Főiskola 2011-ben korszerűen felszerelt lézerlaboratóriumot alakított ki, amely kiváló infrastrukturális hátteret ad – a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve – a lézerlaboratóriumi szakemberek képzéséhez. Az itt végzett szakemberek alkalmasak lesznek például szakmai vezetés mellett új mechanikai, elektronikai eszközök elkészítésére, lézerrendszerek üzemszerű működtetésére, karbantartására, képesek lesznek a lézerfény tulajdonságait mérni, egyes paramétereit módosítani, csoportmunkában optikai kutató és fejlesztő rendszereket tervezni, megépíteni és működtetni.

A 15 főt felvételi elbeszélgetés után választja ki a főiskola, mérlegelve a szakmai előképzettséget és a motivációt. Elsősorban műszaki diplomával rendelkezőket várnak, de nem kizáró ok, ha valaki nem rendelkezik ilyennel. A műszaki végzettségűek szakmérnöki oklevelet, a nem műszaki diplomával rendelkezők pedig szakember oklevelet kapnak a képzés elvégzésével – ismerteti a jelentkezés feltételeit Kőházi-Kis Ambrus főiskolai tanár.

Ide kattintva lehet részletesebb tájékozódni a képzésről, a jelentkezési határidő augusztus 29.

Kiemelt Partnereink