Trend Közös céget indít a Volvo és a Valeo

Közös céget indít a Volvo és a Valeo

autopro.hu/B.B. | 2016.09.07 14:15

Közös céget indít a Volvo és a Valeo

A kezdődő együttműködés keretében az autonóm járművek kormányzásával kapcsolatos szoftvereket fejlesztenek majd.

Hirdetés

Újabb kötelék alakul az autóipar felokosítására: ezúttal a Volvo és a Valeo indít közös vállalatot, mely az önvezető járművek már több gyártó, beszállító, sőt internetes cég által is megcélzott területén igyekszik újdonságot felmutatni. A duó által közösen fejlesztett, kormányzásért felelős szoftvereket a tervek szerint 2021-ben telepítenék először autókba.

A fejlesztéseket elsősorban a Volvo használná fel, de természetesen már gyártók számára is elérhetővé teszik, írja az Automobilwoche. A Valeo és a Volvo közti kapcsolat erősítése illeszkedik az autógyártó stratégiájába: a kínai kézbe került márka ugyanis nemrég 400 mérnök felvételét hirdette meg – vagyis a svédek komoly szerepet szánnak a házon belüli, saját tapasztalatszerzésnek.

A sofőr nélküli járművek fejlesztése már korántsem presztízs-, sokkal inkább létkérdés: ez mi sem mutatja jobban, mint a Delphi és a Mobileye közelmúltbeli bejelentése, melynek segítségével a kisebb gyártók is hozzájuthatnak majd a megfelelően fejlett technológiához.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink