Trend Kiteríti az összes lapját az önjárókról a Delphi – videóval

Kiteríti az összes lapját az önjárókról a Delphi – videóval

autopro.hu/P.M. | 2016.12.13 16:00

Kiteríti az összes lapját az önjárókról a Delphi – videóval

Amint az önjáró vezetés jellemző technológiai fejlesztései még nagyobb sebességre kapcsolnak, a Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) és a Mobileye (NYSE: MBLY) a valaha demonstrált legösszetettebb, a városban és az autópályán egyaránt előforduló közlekedési helyzetekben mutatja be teljes mértékben automatizált vezetési technológiáit a CES 2017 nemzetközi fogyasztói elektronikai kiállításon, Las Vegasban.

Hirdetés

A több mint tíz kilométer hosszú út során a bemutatják a Delphi és a Mobileye által közösen, az önvezető járművek tekintetében kifejlesztett CSLP technológiát, a központi szenzoros helymeghatározás és térképezés technológiáját, amely 2019-ben áll majd készen a gyártásra. A CSLP a legelső, kulcsrakész, teljesen beépített önjáró vezetési technológia, amely piacvezető észlelési rendszerrel és számítógépes platformmal rendelkezik.

– A teljesen automatizált vezetésű járművek piacán folyó verseny tekintetében 2019-re három tényező különbözteti majd meg a piacvezető gyártót a többi versenytárstól – a kategóriájukban a legjobb, az érzékelést segítő szenzorok, köztük a kamerák, a radar a LIDAR, valamint az önjáró vezetés élménye és a számítógépes feldolgozás sebessége – mondta el Glen De Vos, a Delphi a szolgáltatásokért felelős alelnöke. – A bemutató vezetésünk során a CSLP-rendszer megoldásait demonstráljuk majd a CES 2017 kiállításon, Las Vegasban.

A Las Vegasban bemutatandó önjáró autóvezetés során a hétköznapi járművezetés során előforduló közúti kihívásokat, köztük az autópályára történő besorolást, a városi közutakon összetorlódott járműforgalmat tele gyalogosokkal és kerékpárosokkal, valamint egy alagút forgalmi helyzetének megoldásait demonstrálják.

A 2019 CLSP rendszer a legfejlettebb technológiák közül számosat bemutat, köztük:

  • A helymeghatározás képessége: biztosítja, hogy a jármű, még GPS kapcsolat nélkül is, 10 cm pontossággal ismerje fel helyzetét.
  • A szabad tér érzékelése: elősegíti, hogy a jármű komplex sáv-szétválásoknál és oly területeken navigáljon, amelyek nem rendelkeznek sávkijelöléssel.
  • 360 fokos gyalogos észlelés.
  • 3D-s gépjármű-észlelés: bármely szögből képes érzékelni a járműveket. Képes észlelni a járművek egyes részeit az által, hogy a járművek formája alapján beazonosítja a járműveket és a jármű kerekeinek mozgásából észleli, vajon a jármű csupán álló helyzetben van, vagy parkol-e, mindez városi közlekedési helyzetekben, a szokatlan szögű kereszteződéseknél nagy jelentőséggel bír. Lehetővé teszi az oldalirányú fordulást végző gépjármű észlelését, amely szintén fontos a kereszteződéseknél.
  • A jármű útvonalának és mozgásának megtervezése. Lehetővé teszi, hogy a jármű a vezetési magatartás tekintetében, jóval emberszerűbb legyen, és meghatározza az előrehaladás legkedvezőbb útvonalát.

A Delphi a teljesen automatizált vezetés során alkalmazott szoftverprogramok, szenzorok és rendszerintegrációk területén a világ piacvezető vállalata. A Mobileye a számítógépes grafikus rendszerek, a letérképezés, a helymeghatározás és az autó domain középpontjában gépi tanulás meghatározó piaci szereplője.

Delphi Automotive Winning the Automated Race from Delphi Automotive on Vimeo.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink