Trend Két napelemes telepet épít a General Motors

Két napelemes telepet épít a General Motors

Biró Csongor | 2014.06.25 12:00

Két napelemes telepet épít a General Motors

Az amerikai General Motors két michigani napelemes teleppel kilencre bővíti zöld energiát termelő egységeinek számát az USA-ban.

Hirdetés
A General Motors amerikai napelemfarmjai - 1,8 megawattos berendezés a Toledo Transmission gyár tetején, Ohio állam legnagyobb tetőn elhelyezett napelemrendszere
- 1 megawattos napelem a kaliforniai Rancho Cucamongában, az első amerikai 1 megawattos berendezés
- 516 kilowattos egység a Detroit-Hamtramck Assembly üzemben, Michigan állam legnagyobb földön telepített napelemfarmja
- 900 kilowattos napelemfarm a fontanai elosztó központ tetején
- 350 kilowattos földi napelem az Orion Assembly üzemben
- 49 kilowattos földi napelem a GM warreni technikai központjában

Az egyenként 150 kilowattos napelemes telepek egyikét a Swart Creekben található feldolgozó központjában, a másikat a flinti motorgyárában építi fel három hold területen. Ezzel összesen 60 megawatt megújuló energiát termelnek a vállalat napelemei, hulladék gázosító és biomassza telepei. A tervek szerint 2020-ra a General Motors 125 megawatt megújuló energiát termel világszerte. Jelenleg 13 helyszínen 38 megawattos kapacitással rendelkezik az autógyártó.

A mostani két napelemfarm 400 ezer kilowattóra megújuló áramot képes évente termelni, ami egyenértékű 25 amerikai háztartás éves áramfogyasztásával.

A General Motors szóvivője, Sharon Basel ismertette, hogy a két új telep hasonló lesz, mint a már üzemelő hamtracki és orioni telepek. A detroit-hamtracki (ahol a hatótávnövelővel ellátott elektromos Chevrolet Voltot gyártják) napelemfarm telepítése 3 millió dollárba került.

Chevrolet Volt villanyautók töltődnek egy napelemről Baltimore-ban

Kiemelt Partnereink