Trend Itt az idő: jön az első elektromos Jaguar

Itt az idő: jön az első elektromos Jaguar

autopro.hu/B.B. | 2016.11.16 08:30

Itt az idő: jön az első elektromos Jaguar

Az I-Pace modell még csak tanulmány, de 2018-ban a tervek szerint már bárki megveheti.

Hirdetés

A Los Angelesi Autószalonon mutatkozhat be a Jaguar első elektromos autójának koncepciókivitele. A sportkocsi és SUV forma keresztezéséből előállított I-Pace Concept egyszerre lehet a Tesla Model X valamint a német prémiumgyártók által beígért e-modellek (Mercedes EQ, Audi Q6-etron) kihívója, írja az Automobilwoche. A most közölt adatok alapján a britek igazán jó eséllyel vethetik bele magukat a versenybe.

Kezdjük a legfontosabbal: a gép egy feltöltéssel akár 500 kilométert is megtesz, az akkumulátorok nyolcvan százalékos töltöttsége másfél óra alatt elérhető. Szintén hasonlóan fontos, hogy a Jaguarnál úgy tervezik, a kocsi már 2018-ban megjelenik a szalonokban.

A gyártó ügyelt rá, hogy a környezetbarát üzemmód ne menjen a vezetési élmény rovására: az I-Pace két villanymotorjának összesen 400 lóerős teljesítménye már most jól hangzik. A nulla-százas sprintet négy másodperc alatt teljesíti majd a kocsi. Bár ezek alapján a kocsi nem tűnik épp takarékosnak, a 0,29-es értékű alaktényező átlagon felüli áramvonalasságot sugall.

Elektromos hajtása ellenére a Jaguar kiemeli, hogy a kocsi telepei nem vesznek el sok helyet a csomagok elől, a hátsó 530 literes raktér mellett az autó orrában egy 38 literes rekesz is az utasok rendelkezésére áll.

A kocsi belsejébe természetesen a legmodernebb vezetősegítő és utasszórakoztató rendszereket telepítik majd, így az Automobilwoche szerint például a színes head-up displaytől elkezdve az állandó internetkapcsolatig sok minden elérhető lesz.

Kiemelt Partnereink