Trend Innovatív garázst nyit az Ericsson Budapesten

Innovatív garázst nyit az Ericsson Budapesten

MTI | 2015.05.28 08:28

Innovatív garázst nyit az Ericsson Budapesten

A telekommunikációs cég nyitott innovációs teret alapít budapesti kutatás-fejlesztési központjában. A "Garázs" teret biztosít a mobil szolgáltatók, a vállalkozások, a fejlesztők, az egyetemek és a végfelhasználók együttműködésére.

Hirdetés

Az új technológiai inkubátor laboratórium az infokommunikációs technológiai (IKT) iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint a felhő alapú infrastruktúra, a virtualizáció, az 5G és az IoT (Internet of Things).

A nyitott innovációs tér tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés, integráló tevékenységeken keresztül megvalósuló szorosabb együttműködés, közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az operátorok és a vállalkozások számára.

Valter D'Avino, az Ericsson nyugat- és közép-európai régiójának vezetője szerint a Garázs első lépésként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd. - Úgy gondoljuk, hogy ez a terület átalakítja majd az új szolgáltatások piacra kerülését - tette hozzá.

- Ez az új kezdeményezés meglátásom szerint jó eszköz arra, hogy közös tevékenységeinket egy magasabb szinten folytassuk, ahol az iparág kiaknázhatja az eredményeinket és építhet rájuk. Kutatómunkánk ipari alkalmazása inputként szolgálhat az oktatásunk számára, és a mérnökök új generációját vértezheti fel ezzel a naprakész és gyakorlati tudással - fogalmazott Péceli Gábor, a BME rektora.

A Magyar Telekom vezérigazgatója értékes kezdeményezésnek tartja az Ericsson Garázst. - Remek hely lesz, ahol valamennyi szereplő összefoghat, együttműködhet egymással és a különböző iparágakon átnyúló innovatív szolgáltatásokkal jelenhet meg a piacon - mondta Chris Mattheisen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink