Trend Ilyen, mikor egyszerre mutat meg mindent a Bosch - videóval

Ilyen, mikor egyszerre mutat meg mindent a Bosch - videóval

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.09.23 11:00

Ilyen, mikor egyszerre mutat meg mindent a Bosch - videóval

A német beszállító legújabb fejlesztéseit zsúfolta bele a VisionX nevű tanulmányba, megmutatva, hogy képzeli el a 2026-ot.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb autóipari beszállítóként a Bosch is jelen van a hannoveri IAA kiállításon, írja a kamionhirek.hu. A németek egy teljes tanulmányvontatót mutattak be a rendezvényen, mely ha önmagában aligha, egyes részleteiben biztosan megjelenik majd a piacon.

A negyven tonnás okoskamion természetesen képes sofőr nélkül is közlekedni, a villanyhajtással kiegészített rendkívüli hatékonyságú dízelmotornak és a karosszéria kialakításának köszönhetően pedig a mostani haszongépjárműveknél sokkal halkabb. Mivel a vezetőnek kevésbé kell az útra koncentrálnia, a fülke mobil-irodaként is funkcionál, az internetkapcsolat segítségével a fuvarozás adminisztrációja a szállítmányozás ideje alatt végezhető.

A tanulmány bővelkedik az innovatív részletekben, ilyen például a több vállalat által már régóta fejlesztett, a gyakorlatban mégis ritkán használt digitális visszapillantó. Csak a tükör-, pontosabban kameraházak méretének radikális csökkentésével két százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el.

Kiemelt Partnereink