Trend Genfben mindenki előkapja a varázscilindert

Genfben mindenki előkapja a varázscilindert

autopro.hu | 2016.03.02 09:01

Genfben mindenki előkapja a varázscilindert

A svájci rendezvény hagyományosan az autógyártók legújabb fejlesztéseinek bemutatásáról szól. Idén sincs ez másképp.

Hirdetés

86. alkalommal rendezik meg a Genfi Autószalont - hivatalosan március 3-13. között, de az előzetes sajtórendezvények miatt a lényeg már most tudható. Minden gyártó a legmodernebb termékeit vonultatja fel: az idei slágerek a zöld autózás trendjének megfelelően az elektromos és hibrid hajtással szerelt új modellek, de a SUV-osodás mennyiségi és minőségi túlcsordulását is nehéz lenne nem észrevenni.

A rendezvényen idén harminc ország kétszáz autógyártója, beszállítója és tervezőirodája képviselteti magát. Sok olyan modellről került le a lepel a hét kezdetén, amelyek jövetelét már beharangoztuk szakportálunkon. Így színpadra állt a Seat első terepjárója, az Ateca, VisionS néven jövőidéző tanulmánnyal követel magának figyelmet a látnivalók sűrűjében a Škoda, a négykarikások új modelljeiről pedig lentebb emlékezünk meg.

Fókuszban a négykerekű villamosok

Az idén fennállásának centenáriumát ünneplő BMW négy új plug-in hibridet hozott Genfbe, a Nissan az immár teljesen elektromos meghajtású Leaf-fel kívánja elkápráztatni a közönséget, és természetesen a nehéz időket élő Volkswagen is a teljesen zöld Up! modelljét helyezi a középpontba.

Magyarországról is érkeztek látnivalók

A magyarországi érdekeltséggel rendelkező gyártók is felkészültek a 650-700 ezer látogatót vonzó seregszemlére: az Audi az A4 Allroad Quattro legújabb verziójáról, valamint a teljesen új Q2 városi terepjáróról rántotta le a leplet, a Mercedes pedig a felfrissített E-osztály és az SL luxuskabrióval igyekezett magára vonni a figyelmet. A japán Suzuki a Baleno hibrid változatára helyezte a fő hangsúlyt.

Az elmaradhatalan izompacsirták

A jövő szériaautóin túl a Genfi Autószalon nem is lenne az igazi a lóerőktől szétrobbanó szupersportautók nélkül: a Bugatti és a Ferrari is a napokban készül új modelljének világpremierére. A franciák Chiron modellje 1500 lóerős és 470 kilométer per órás végsebességre képes.

A legszorgalmasabb gyártó

A kiállításon a legtöbb új modellel előrukkoló konszern a Fiat Chrysler: a kilenc jövevény nem csak Genfben számít rekordnak idén, de az FCA történelmében is. A gyártó többek között az Alfa Romeo Giuliát, a Maserati Levantét és a Fiat új autóját, a Tipót mutatja be.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink