Trend Futurisztikus furgont épített a Mercedes - Videó

Futurisztikus furgont épített a Mercedes - Videó

autopro.hu/B.B. | 2016.09.10 08:30

Futurisztikus furgont épített a Mercedes - Videó

A jövő kishaszongépjárműveinek már elmaradhatatlan kelléke lesz a drón. Autonóm üzemmód, gépek közti kommunikáció, még jobb flottakezelés is lesz – ez a Vision Van.

Hirdetés

Egy sor megoldást nyújt a logisztika kisebb-nagyobb problémáira a Daimler tanulmányautója, a Vision Van, számol be az Automobilwoche. A tanulmányautón látottak szerint az elektromos és önvezető furgonokat teljesen automatizált rendszerrel töltenék fel csomagokkal, majd miután a jármű a címzetthez ér, a csomagok kézbesítését drónok és robotok végeznék. Mivel a kocsit több ilyen automata kézbesítőeszközzel is fel lehet szerelni, a magától leparkoló furgon egyszerre nem csak egy csomagot tud kézbesíteni, az egymáshoz közel eső célpontok egy időben válnak elérhetővé.

A tervek szerint a 102 lóerős villanyfurgon többféle teljesítményű akkumulátorral is kérhető lehet, a szolgáltatások számát pedig az adVANce program növeli, ez többek között a flottakezelést teszi még egyszerűbbé. A furgonok kialakítása akár azt is lehetővé teszi, hogy nappal személy-, éjjel pedig áruszállítási célokra használja őket tulajdonosuk.

Valószínű, hogy a koncepció egyes tulajdonságai fokozatosan átszivárognak majd a piaci kínálatba, viszont kérdéses, hogy a teljesen automatizált kishaszongépeknek egyáltalán lesz-e szüksége emberi munkaerőre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink