Trend Formula E: jön a Mercedes is

Formula E: jön a Mercedes is

autopro.hu/B.B. | 2016.10.10 06:30

Formula E: jön a Mercedes is

A német gyártó reményei szerint a 2018-ban kezdődő részvétel jó hatással lesz az elektromos hajtással kapcsolatos fejlesztésekre.

Hirdetés

Audi, Jaguar, Renault, Faraday Future és Mahindra – ezek a gyártók többé-kevésbé szorosabban jelen vannak a motorsportok királyának tekintett Formula 1 elektromos testvérének számító Formula E versenysorozatban. Ehhez a körhöz csatlakozik hamarosan a Mercedes-Benz is.

Az elektromos hajtás terjedésével és folyamatosan finomítgatásával párhuzamosan a járműipari vállalatok között is egyre nagyobb figyelmet kap a Formula E. Most a Mercedes-Benz döntött úgy, hogy versenysorozat ötödik évadjától bekapcsolódik a sportrendezvénybe.

A csatlakozást az teszi lehetővé, hogy a tervek szerint a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIA) a 2018-as szezonban tízről tizenkettőre emeli a versenyben részt vevő csapatok számát. A német gyártó a Formula E segítségével egy újabb területre terjesztheti ki tevékenységét, ahol az elektromos hajtást fejlesztők élvonalában szerezhet további technológiai tapasztalatokat.

Nem példa nélküli, hogy egyes, a motorsportok világában alkalmazott fejlesztések egy idő után a hétköznapokban is elterjednek – ezt csak segítheti, hogy 2018-tól a Formula E-s csapatok még nagyobb teljesítményre lesznek kényszerítve: két év múlva már csak egy autót használhatnak az egy órás futamon (jelenleg két, teljesen feltöltött elektromos kocsi jut egy pilótára, a verseny közben lemerülő akkumulátor problémáját így egész egyszerűen másik autó bevetésével orvosolják).

Hirdetés

Kiemelt Partnereink