Trend Ez a hetesfogat csiszolgatja az 5G-technológiát

Ez a hetesfogat csiszolgatja az 5G-technológiát

autopro.hu/B.B. | 2016.09.28 14:30

Ez a hetesfogat csiszolgatja az 5G-technológiát

Nagy autógyártók és telekommunikációs vállalatok álltak össze, hogy továbbfejlesszék a hálózatba kapcsolt járművekhez elengedhetetlen csatornát.

Hirdetés

Még gyorsabb internet, még gyorsabb kommunikáció – lényegében így foglalható össze, mit szeretne elérni az Audi, a BMW, a Daimler, az Ericsson, a Huawei, az Intel és a Qualcomm azzal, hogy egyesítik erőforrásaikat az 5G-technológia fejlesztése érdekében. Az egyre okosodó autóipar ugyanis egyre több adatot termel, ezek egymással való megosztásához pedig alapvető feltétel olyan információs hálózat kiépítése, aminek nem okoz problémát óriási adatmennyiség továbbítása, valamint minél több eszköz bevonása a hálózatba.

Az 5G-technológiát természetesen nem ez a hét vállalat kezdi fejleszteni (korábban már az Ericsson és a Scania duója, valamint a Vodafone és a Telekom is nagyobb aktivitást mutatott e téren), inkább a mielőbbi piaci bevezetést szeretnék lehetővé tenni. Az Automobilwoche beszámolója szerint a felek a következő évtizedre szeretnék elérni, hogy az 5G világszerte az adatközlés meghatározó standardja legyen.

A legújabb járműipari összefogás résztvevői nem zárkóznak el attól, hogy a fejlesztésekbe más vállalat is bekapcsolódjon, hiszen az 5G hétköznapokban való mielőbbi megjelenése a biztonságos adattovábbításon túl egy sor más fejlesztésnek is nagy lökést adhatna.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink