Trend Energiatermelő tetőcserép a Teslától

Energiatermelő tetőcserép a Teslától

autopro.hu/B.B. | 2016.11.03 13:01

Energiatermelő tetőcserép a Teslától

Elon Musk cégcsoportja ezúttal napelemes tetőcserepeket villantott: egyre közelebb az energetikai önellátás.

Hirdetés

Szinte minden héten bejelent, vagy be is mutat valami új terméket a Tesla. Az elektromos autógyártó e heti kínálata az energiatermelő tetőcserép, mellyel – természetesen – szintén óriási reform indulhat, ezúttal a házi energiatermelés terén.

Az építő- és autóiparban is egyaránt használható technológia segítségével a Tesla és a SolarCity olyan tetőcserepet készített, mely kinézetre alig tér el a hagyományos cserepektől. Elon Musk szerint azon túl, hogy áramot termelnek, még ellenállóbbak is elődjeikhez képest.

Csak hogy teljes legyen a kép, Elon Musk természetesen úgy tervezi, hogy a fogyasztók a két cég által gyártott cserép energiáját a Powerwall 2 termék segítségével tárolják, majd Teslájukkal használják fel, írja a The Verge.

A cégvezér szerint az Egyesült Államokban évente 4-5 millió épület készül, vagy újítják fel egy meglévő tetejét. Ilyen méretek mellett már a napelemcserép a jelenlegi napelemes rendszerekhez képest versenyképes áron bocsátható piacra, nem is beszélve arról, hogy hatékonyságban megelőzi azokat. Az árazással kapcsolatos konkrét számokat egyelőre nem ismerni.

Egyébként az otthoni energiatermelés nem feltétlen a háztetőkkel kezdődik: szinte adja magát, hogy az elektromos kocsikat is szereljük fel napelemmel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink