Trend Emissziós botrány: perlik a General Motorst is

Emissziós botrány: perlik a General Motorst is

MTI | 2017.05.29 09:13

Emissziós botrány: perlik a General Motorst is

A General Motors is a jogászok célkeresztjébe került az Egyesült Államokban a Volkswagen dízelbotrányának tanulságai alapján.

Hirdetés

Egy detroiti bíróságon gyűjtőkeresetet nyújtottak be a General Motors ellen 705 ezer dízelautó tulajdonosa képviseletében a motor emissziós értékei manipulálásának a vádjával.

A kereset szerint a General Motors "Duramax" dízelmotorral szerelt nehéz pick-up modelljei, a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra 2011-től 2016-ig terjedő modelléveinél a motorvezérlés szoftvere úgynevezett "Defeat Device" funkcióval rendelkezik, ami szükség esetén megváltoztatja a nitrogén-oxid-kibocsátási értékeket.

A General Motors ellen indított per a motorok elektronikus vezérlését szállító Robert Bosch LLC. vállalatot is bűnrészesként említi.

A GM közleményében alaptalannak nevezte az ellene felhozott vádakat és bejelentette, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni igaza védelme érdekében.

A Duramax Diesel Chevrolet Silverado és GMC Sierra modellek minden tekintetben megfelelnek az EPA környezetvédelmi hivatal és a CARB (California Air Resources Board) előírásainak hangoztatja az autógyártó.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink