Trend Elektromos hajókba kerül a BMW i3 akkumulátorja

Elektromos hajókba kerül a BMW i3 akkumulátorja

autopro.hu/V.V. | 2017.07.06 14:27

Elektromos hajókba kerül a BMW i3 akkumulátorja

A Torquuedo nevű német cég a BMW nagyfeszültségű akkumulátorait használja a Deep Blue elektromos meghajtású hajócsaládjához.

Hirdetés

Míg a BMW i3 funkciójából adódóan jelenleg csak a szárazföldi használatra korlátozódik, akkumulátora otthont talált a vízen is. A Torqueedo különféle hajók belső és külső meghajtását biztosítja a vitorlás jachtoktól kezdve a komphajókig, és az i3 akkumulátorok - melyek egyenként 160 lóerős teljesítményű erőátviteli rendszerekkel rendelkeznek - kiválóak számukra.

„A tengeri alkalmazás is megmutatja a BMW akkumulátortechnológiájának sokoldalúságát” - mondta Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment vezetője.

A BMW a lithium-ion akkumulátorokat a németországi Dingolfing-i gyárában gyártja, ott készült az i3 csomag frissített verziója is, amely 33 kWh tárolót tartalmaz, és akár 124 mérföldes hatótávolságot is jelenthet. Az autógyártó állítása szerint több mint 50 százalékkal növelték a kapacitást az előbbi modellekhez képest, az akkumulátorok méretének vagy súlyának növelése nélkül.

A BMW felhívja a figyelmet arra, hogy az autók és a csónakok segítsége mellett az akkumulátorok hasznosak az álló energia tárolására is, ez pedig jó módja az akkumulátorok újrahasznosításának.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink