Trend Egyre csak hízik a Faraday Future

Egyre csak hízik a Faraday Future

autopro.hu/B.B. | 2016.09.23 09:30

Egyre csak hízik a Faraday Future

A 2014-ben alapított startup ma már ezer főt foglalkoztat. A többségében szellemi munkásokra alapozva nem kis céljai vannak a cseperedő gyártónak.

Hirdetés

A Faraday Future bemutatja, hogy válnak a legkisebbekből egyre komolyabb ipari szereplők. A két éve kínai hátszéllel létrehozott amerikai startup nem félt nagy célt kitűzni, az elektromos autók éppen felszálló gépén szeretett volna minél jobb helyet elfoglalni. Ennek érdekében a kis cég folyamatosan növekedett, ma már – ami a foglalkoztatottak számát illeti – komoly mérföldkőhöz érkezett.

A cég ugyanis Amerikában már ezer dolgozónak ad munkát. Ha ez nem lenne elég meggyőző, az autoblog.com hozzáteszi, az alkalmazotti gárda 75 százaléka mérnök, vagyis kutatói-fejlesztői tevékenységet végez.

A Faraday Future háza tájáról a dolgozói létszámon kívül is megszaporodtak a hírek az elmúlt időszakban, az erre szakosodott honlapok több alkalommal is a márka álcázott tesztpéldányainak közutakon való megjelenéséről számoltak be. Itt most nem az év eleji CES-en bemutatott együléses elektromos jövőautóra kell gondolni, hanem egy, a hétköznapokban is használható SUV-ra.

Természetesen a szériagyártás fogalma hivatalosan még nem jelent meg a gyors ütemben növekvő cégnél, így nincs garancia arra, hogy a gépnek komoly jövője lenne – mindenesetre láttunk már a piacot megreformáló elektromos autógyártót viszonylag rövid idő alatt gombamódra nőni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink